Разкриха извършител на тежко ПТП

Пернишки полицаи разкриха извършителя на тежкото ПТП, при което двама младежи са с опасност за живота.

Мъжът, опитал да прикрие следите, докато момчетата се борят за живота си.

На 07 юли тази година, около 00.30ч. в ОДЧ на ОД МВР е получен сигнал за настъпило  пътно-транспортно произшествие, при което двама младежи са паднали от мотоциклет в района на кръстовището, на улиците „Стара планина” и „Софийско шосе” в гр.Перник. На място незабавно е изпратен автопатрул и дежурна група. Пострадалите , М.А., на 22г. и Б.К., на 29г., и двамата от град Перник, са настанени с тежки мозъчно-черепни травми в реанимацията на МБЛА „Рахила Ангелова”, с опасност за живота.

            В следствие на инцидента М.А. е претърпял  няколко интервенции и след като е стабилизиран е пренасочен към отделението по неврохирургия на пернишката болница.  Б.К. е откаран в „Александровска болница” - гр.София в състояние на кома.    

          Образувано е ДП за пътно-транспортно произшествие. Предприети са всички оперативно - издирвателни мероприятия и процесуално - следствени действия, по изясняване на  инцидента.

           В хода на проверката органите на реда  се натъкнали  на следа, която ги отвежда към извършителя на престъплението.Оказва се, че л.а. „Сеат  Кордова” засича младежите във фаталната нощ и бяга от местопроизшествието. Шофьорът се укрил от полицаите и побързал да се отърве от возилото, за да прикрие уликите.Не след дълго се установява, че колата е управлявана от криминално проявения П.П., на 28г. от град Перник и е била скрита в гаража на негов авер. Само бързата намеса на полицията е предотвратила разфасоването на автомобила и извършителят да остане ненаказан.

         След множество доказателства, П.П. е задържан за 72 часа с прокурорско постановление и веднага е поискана постоянна мярка за неотклонение /задържане под стража/ пред Районен съд Перник. Автомобилът, субект на престъплението, е иззет.Окончателните причини   за катастрофата са в процес на изясняване, като се работи по всички възможни версии. Установени са и свидетели на инцидента.

         П.П. е познат на органите на реда. Има криминални и съдебни регистрации за незаконно притежаване на наркотични вещества. Заподозрян е в извършването на още няколко тежки престъпления.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини