Басистът на Manowar Джоуи Ди Майо агитира в София за осиновяване на кучета

Басистът на "Меноуор" Джоуи Ди Майо подкрепи кампанията на Столичната община за осиновяване на изоставените кучета.

Ди Майо се срещна със столичния кмет Йорданка Фандъкова и двамата посетиха приюта за бездомни кучета край кв. "Сеславци", предаде БТА.
По цял свят има бездомни кучета, но е важно, че вие като кмет вземате мерки за справяне с проблема, посочи Ди Майо. Той допълни, че има куче, което макар и с 65 килограма тежест се мисли за пудел. По думите му бездомни кучета са си осиновили част от екипа на "Ню Бояна филм".

Кметът Фандъкова посочи, че кампанията на общината е насочена към реалното осиновяване на животни, а не вземането им от приюта и пускането им отново на улицата.

Осиновените кучета са с поставен чип, обезпаразитени и кастрирани - за тях не се дължи такса, допълни Фандъкова. Тя посочи, че в началото на следващата седмица ще е известен строителят на новия приют за бездомни кучета, който ще е с капацитет 1000 животни.

След разговора с Ди Майо кметът се среща с кметове от сдружение "Център" за обсъждането на проблема с бездомните кучета в региона.

От началото на 2012 г. в София има два смъртни случаи след нахапване от бездомните кучета - през април на проф. Ботьо Тачков в "Малинова долина" и през юни на Христо Панков в "Редута".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини