ЧУДО! ГЕРБаджия накара Галина Асенова от БСП да замълчи!

Днес се случи нещо необичайно и невиждано до този момент. Видната, приятна във всяко едно отношение и винаги отзивчиво-разговорлива Галя Асенова, общински съветник от БСП, внезапно замълча и гузно се изсули от мястото на събитието.

Мястото, всъщност, не е важно. Важна е самата случка! Г-жа Асенова с обичайната си хитра усмивчица, пронизващ поглед и най-вече с очевидно изписано нескрито удоволствие, породено от очаквания ефект след зададения въпрос, изстреля в упор:

- Колеги от ГЕРБ, какво стана с онази сумичка от 300 000 лева, отпусната от от партия ви, която щяхте да се раздавате на перничани чрез БЧК??

Естествено последва и (не)очаквания отговор:

- Прелюбезна Галя, над 70% от парите вече са раздадени и се очаква до края на седмицата всичко да приключи!

Тук следва една изненадващо неочаквана гримаса и особено помръдване на една от двете перфектно поддържани вежди!? Последва и един невинен контра-въпрос към Галя:

- Галя, така и така сме заприказвали за партийни пари, та да кажеш и ти - какво стана с онази КОЛОСАЛНА тлъста сума от цели 15 000 лв., която "Позитано" 20 отпусна на пострадалите перничани?

Тук вече последваха странни движения и на двете вежди, неумел опит за възпроизвеждане на някакъв звук покрай носоглътката и накрая - много умел и винаги успешен в такива случаи тактически маньовър: светкавично изсулване!

Разказвам тази случка в безспорно най-обективния пернишки сайт PERUNIK.COM, за да отговоря на десетките запитвания на перничани. Изобщо - много е гот, когато устат и ерудиран политически опонент "позине" от изненада и се изсули като.... (заместете многоточието с подходящи според вас думи)!

Сашо Диманов, Общински съветник от ПП "ГЕРБ"

Коментар:

Това да накараш Галина Асенова да замълчи и да побегне от мястото на събитието си е жив героизъм! По-голям героизъм от този е само ако накараш Галина Асенова нещо да свърши! Но не с уста (където споменатата дама - общински съветник от БСП, е безспорно твърде одухотворена), а с ръце, с глава, мисъл и мозък!

Няма да забравя една случка: Преди около две години с Другарката Галина бяхме приятели във Фейса. Една сутрин, още сънен ставам и що да видя? Коментар от Галка със следното съдържание: "Много добра дискусия се получи в младежкият съвет за (примерно) социална политика (към БСП)". Аз, като човек, свикнал дискусиите да бъдат последвани от дела попитах невинно какво на практика ще последва от тази дискусия и каква ще бъде ползата ни като общество от нея? В следствие на което бях обруган не само от нея самата, а и от БСП-екземпляри като Станислава Генадиева и още много знайни и незнайни социалисти от всички възрасти, пол и географско местоположение! И всичкото това - само защото си бях позволил да задам невинният въпрос КАКВИ ДЕЛА ЩЕ ПОСЛЕДВАТ ОТ ИЗГОВОРЕНИТЕ ДУМИ!

И понеже в статията по-горе се говори за бягство - имам още един красноречив пример как Галя бяга от сътвореното от самата нея както дявол бяга от тамян: Бях я поканил на заключителното съдебно заседание, на което се решаваше съдбата на Синята зона в Перник. Заседание, на което щеше да стане безмилостно ясно как тази наредба е била приета без обществено обсъждане; как документите по приемането и са били фалшифицирани най-нагло от представители на доминираната от партията на Галка община; и как всичкото това безобразие е било узаконено с невинното вдигане на ръка на сесия на ОбС, където въпросната другарка бе общински съветник! Очаквах от нея да присъства на съдебното заседание като морален акт, признание за извършената грешка! Познайте какво стана? Галина Асенова просто не дойде! Въпреки, че ми бе обещала! Всъщност - какво значи Галя нещо да обещае?

След това виждах въпросната другарка да се къпе в басеини по време на партийни семинари. Виждах я и да броди из странство с червената идея в ръка. Но нито веднъж не видях нещо наистина свършено от нея! Не видях зад водопадите от думи да стоят каквито и да било дела! Което лично за мен прави Галина Асенова безспорен носител на купата на всички купи по демагогия в този град!

Вихрен Матев

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини