Столичните наркобосове Джуката и Простака закопчани на морето

Столичните наркобосове Джуката и Простака са спипани при спецакция на ГДБОП, при която е разбита престъпна група за разпространяване на наркотици по Черноморието, съобщиха от МВР.

Задържани са шестима души. Акцията е проведена в столицата и на територията на Бургаска област и е осъществена под ръководството на Специализираната прокуратура.

Организираната престъпна група е наблюдавана в продължение на четири месеца, през които на различни етапи са иззети общо 1,150 кг амфетамин, 60 гр марихуана, 60 гр метамфетамин и 50 гр хероин.

Групата разпространявала наркотици на територията на  Айтос, Бургас, Обзор, Несебър, Созопол, Слънчев бряг и Варна.
Неин лидер е криминално проявеният 28-годишен Виктор Боцев-Джуката от София.

Той е осъждан, регистриран за въоръжен грабеж и разпространение на наркотици. През 2010 г. той беше спипан заедно с брат си Габриел-Жабата като тартори на банда, която пласира хероин и синтетични наркотици в половин София.

Зад решетките тогава бяха прибрани и 11 техни разносвачи и улични дилъри. Делото още се точи и е прехвърлено в специализирания съд. Двамата братя наркобосове са защитени свидетели по дело срещу Златомир Иванов -Златко Баретата.

Сега Джуката бил активно подпомаган от криминално проявения софиянец К.К. /45г./– Простака, който е отговарял за зареждането с наркотици на „уличните дилъри” на групата, както и за отчитането на парите, реализирани от продажбата на дрога.

Като основни разпределители на дрогата за Бургаски регион са установени криминално проявените бургазлии Ц.И./27г./ и Н.С. /30г./ -Шопа, които вече са изтърпявали ефективни присъди „лишаване от свобода” за разпространение за наркотици.
Шопа и Простака също са били сред задържаните при акцията от 2010 година и са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

При претърсване и изземване в квартира в Обзор, наета от Ц.И., са намерени и иззети амфетамин, метамфетамин и хероин с общо тегло 300 гр., предназначени за уличния пазар, както и отчетни бележки за продадени количества наркотици.

Още около 160 грама амфетамин и марихуана са иззети от жилище, ползвано от 22-годишната бургазлийка К.Я., основен дилър и зареждач на групата.

Шестимата членове на организираната престъпна група са били задържани първоначално за 24 часа. 
По-късно са им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и им е наложено задържане за 72 часа.
 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини