Диана Найденова се извини след бурята във Facebook

На фона на няколкодневни разгорещени протести срещу приетите от Народното събрание промени в Закона за горите и контрапротестите "за" него, социалните мрежи се надигнаха срещу реакцията на журналисти.

Въпреки че днес журналистката Диана Найденова се извини за позицията си, изразена в интервюто й с еколога Петко Цветков, в социалната мрежа Facebook десетки недоволни реагираха, призовавайки за протест против медийната манипулация в България.

"Може би съм била повече от допустимото емоционална в разговора си с еколога Петко Цветков. Зрителите на bTV и радиослушателите знаят, че винаги съм била журналист с позиция. Проявявала съм емоционалност при много други теми и се радвам, че форматът на предаването "Нека говорят...", който е развлекателен, а не публицистичен, го позволява.

Извинявам се на всички млади българи, които лягаха пред багерите на Иракли и които пазят Витоша. Не съм искала да нагрубя никого. Изгледах няколко пъти записа с гостуването на г-н Цветков. Той нападна bTV. Просто исках да чуя от организаторите на протеста: "Съжаляваме, че колегата ви Иван Филчев е с комоцио", казва Диана Найденова. Журналистката споделя, че на третия ден от протестите е попаднала в задръстване заради блокадата на Орлов мост и е станала свидетел на много неприятна ситуация - дете е получило гърч, а линейка не могла да стигне до него. Наложило се хората да носят детето на ръце през парка до лекар. "Не съм дебелокож човек, който ще изяде един еколог. Никоя кауза обаче не трябва да бъде плащана с юмруци", допълва Найденова.

Обявеният за този петък – 22 юни, протест срещу медийната манипулация, все още не е съвсем ясно дали ще се състои. В интернет се появиха няколко противоречиви информации.

Гражданите в мрежата обявяват като мотив за протеста си: "Правото ни на информиран избор е нарушено от вас - тези, чиято отговорност е именно това наше право. Нарушено е от медии като bTV, иначе впрягани за лице на българската журналистика. Едно ново поколение българи има своите нови позиции и е готово да ги изрази и отстоява докрай. Позиции, които или не се отразяват въобще, или не се отразяват коректно от големите български медии. Пореден пример за това беше липсата на медийно отразяване на първите дни на масовите протести за защита на горите. Отказваме да толерираме това. Настояваме да живеем в общество, в което всеки има ефективно, а не фиктивно право да знае кой и в името на какво управлява държавата ни, управлява и медиите ни. Затова основният ни въпрос е именно към вас - големите национални български медии - кого лъжете?", пише в социалната мрежа Facebook.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини