bTV с рекордна глоба заради "Шоуто на Слави"?

Съветът за електронни медии се готви да наложи рекордна глоба на телевизия bTV заради "Шоуто на Слави". Наказанието възлиза на 15 000 лева и е рекордно у нас.

Шоуто на Дългия ще бъде санкционирано с мотива "опасност от увреждане на физическо, психическо, нравствено и/или социално развитие на деца". Според закона за медиите, обаче, това е минималната глоба за подобно провинение, максималната е 30 000 лева.

От регулатора поясняват пред "Труд", че става дума за нарушения в обедно повторение на предаването с пиперливи изказвания, при което актьорската вечер се е превърнала в актьорски следобед. Подробностите около нарушението обаче не са известни.

В момента се чака решението на съда, който трябва да постанови дали има или няма нарушение.

От екипа на шоуто настояват, че те отговарят за случващото се само във вечерното излъчване на предаването, а останалото - повторението му следобед, е ангажимент на телевизията. Това говори, че глобата е заради излъчено повторение на нецензурен епизод по обедно време.

По-рано през годината секс приказки станаха повод за среща между екипа на предването, ръководството на bTV и Съвета за електронни медии.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини