Синдикалния дом - затворен! Работещите в него - прежалени!

Както вече www.perunik.com писа - остава в сила заповедта на Областният управител за ограничен достъп до сградата на синдикалния дом.

Всъщност - какво значи ограничен? Има ли или няма достъп и ако има - защо? Защо на гражданите не се позволява достъп до сградата, а на работещите в нея се разрешава? Ако сградата, недай си боже, се срути - кой ще обяснява защо всъщност вътре е имало хора и защо хората с "ограничен достъп" са живи, а другите не? Що за човешка глупост може да разреши на едни хора да рискуват живота си за сметка на други? И както ще видите в дискусията - работещите в сградата са карани насила да подписват декларации, че влизат там "на своя отговорност" за да полагат труд в полза на Държавата!

Тези, а и още много други въпроси поставиха хората на Областния управител в дискусията, проведена в социалната мрежа Фейсбук. Ние чакаме неговият отговор, както и обяснение по какви критерии "ограничава" шанса за живот на едни хора за сметка на други?

А ето и самата дискусия:

"Не зная , защо се създаде психоза между всички обитатели в сградата. Не зная как се качвате Вие , но ние се качваме със страх. Нямаме право да пускаме външни хора в сградата.Трябва да подпишем декларации , че влизаме на собствена отговорност в сградата. И в същото време се позволява да се правят мероприятия точно пред сградата или встрани. А кой разреши да се открие дискотеката? Или тя е опасна само за някои? Е, за Вас не зная , но за мен нечие поведение в момента е жалко..." - пише работеща в сградата служителка.

"И опасно, и безотговорно...", коментира читателка.

"Ако сградата е опасна, кой разреши концерта на Слави Трифонов да се състои точно пред нея и ако нещо се случи с хората по време на концерта, кой ще поеме отговорност? Никой досега не отговори конкретно какво се случва със сградата, какви са резултатите от комисиите, които са открили опасността, никой не се наема да отговори докога сградата ще е опасна. Затова аз смятам, че децибелите от концерта ще бъдат използвани за безплатен тест за издръжливостта на Синдикалния дом!!!"

"Що се отнася до тестването , то и аз и ти май я тестваме по цял ден? Не чух до момента ясно становище от длъжностно лице. Е , госпожи и господа, сградата ще се тества официално или неофициално до края на юли. Минаваха комисии , снимаха ли снимаха иииииииииииии гробна тишина. Еми за желаещите , ако се осмелите , пуснете децата си на дискотека в нея. Що се отнася до концерта , то това май си е поредната пародия."

"Аз днес отидох да разгледам укрепената колона. Наистина я укрепват много яко... но на тази колона даже мазилката си стоеше... Видях разкъртен таван, вероятно са търсени поражения... Истината е, че никой не иска да каже истината! Истина е, също така, че ние не можем да работим нормално и търпим загуби. Всичко това ме навежда на някои мисли, които засега няма да споделям, но мисля, че всички се досещат."

"Нали и аз ти казах , че съм разглеждала вчера въпросната историческа колона. И за мен колоната в момента няма поражения. Доколкото разбрах - имало конструктивна грешка още от построяването на сградата, не от земетресението. Колоната не е била напълнена напълно с бетон, не зная по какви причини. Истина е, че в сградата е попадала доста мазилка, истина е че стените или поне мазилката по тях са напукани. Истина е, че трегерите над повечето врати са поддали и вратите не се отварят... Но и аз смятам, че някой крие още нещо.. И какъв е тоя изпитателен срок 30 юли. Защо? Един милион въпроса... Кой позволи партерния етаж да работи... Или той е специално обезопасен. Фонд Земеделие, разплащателна агенция, инспекция по труда се изнасят. Ами вибрациите от дискотеката, те не са ли опасни, ако наистина има проблем?

"Концертът е свършил, Синдикалния дом е на мястото си..."

"Да, концертът е свършил... Само дето не разбрах защо беше зарята по време и след него. Ефектът от нея върху внучката ми беше ужасен - тя пищеше и се гушеше в мен. Това никога преди не го е правила, много обичаше да гледа заря. А сега пищеше и ме питаше, дали отново има земетресение..."

 

Коментар:

Една от поредните грандиозни глупости на местната управа бе проведеният в непосредствена близост до опасната сграда концерт на Слави Трифонов и зарята по време и след концерта. Хората, масово наплашени и с опънати нерви едва издържаха на пукота и трясъка, който съживи вече позабравените спомени от нощта на земетресението.

На всичкото отгоре - вече повече от седмица предпазната лента около сградата на синдикалният дом е едва на няколко метра от нея, а в непосредствена близост продължават да преминават пешаходци и да работят заведения.

Питаме отново КМЕТА НА ПЕРНИК И ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ: СГРАДАТА НА СИНДИКАЛНИЯ ДОМ ОПАСНА ЛИ Е ИЛИ НЕ? Ако е опасна ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПОЛЗВА ОТ РАБОТЕЩИЯТ ТАМ ПЕРСОНАЛ? ИСТИНА ЛИ Е, ЧЕ ХОРАТА БИВАТ КАРАНИ ДА ПОДПИСВАТ ДЕКЛАРАЦИИ, ЧЕ ВЛИЗАТ ТАМ НА СВОЯ ОТГОВОРНОСТ ПРИ ВСЕ, ЧЕ ТАМ СЕ НАМИРАТ РАБОТНИТЕ ИМ МЕСТА? ЗАЩО МАГАЗИНИТЕ НА ПАРТЕРА НА СГРАДАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ? ЗАЩО ЗАВЕДЕНИЯТА В И ОКОЛО СГРАДАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ? КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА АКО ЗАГИНАТ ХОРА?

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини