Свиленградчани получиха пари за по-красиви улици

Договорите за озеленяване връчи зам.кмета Мария Костадинова

Жители на Свиленград и селата Капитан Андреево и Младиново подписаха споразумения с общината за получаването на средства, с които да облагородят терените край къщите си. 

Общо 26 проекта за близо 21 000 лв. са  одобрените  за финансиране по Програмата за благоустройството на площите около домовете, които са общинска собственост.

 Сред проектите има разработки както на  физически лица, така и на общи събрания по етажна собственост в жилищните блокове.

Финансирането по отделните проекти е  до 5 000 лева, уточниха от общинската администрация.

По всяка отделна сума общината поема 75% от необходимите средства, като парите ще се усвоят  под формата на строителни материали. Гражданите, които искат по-китни улици влизат с  25 на 100  участието в проекта като труд и техника.

За допуснатите инициативи не се изисква изготвянето на инвестиционен проект и разрешение за строеж, съгласно Закона за устройство на територията.

През  2010 година, когато Свиленград  за първи път въведе в действие програмата, са оползотворени близо 20 000 лв. за общо 19 проекта. През миналата 2011 година 38 проекта на граждани за разкрасяване  на междублоковите пространства, грдинките и тротоарните площи  са подкрепени с около 34 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини