Софийски кардиолози с безплатни прегледи в Хасково

Само преди месец, на 7-ми май, директорът на МБАЛ д-р Славчо Близнаков сключи договор със софийските кардиолози. Резултатите вече са налице

Трима софийски специалисти по инвазивна кардиология ще извършват безплатни прегледи на хасковлии със сърдечносъдови проблеми, тази неделя от 11 часа. Своят професионален опит в услуга на Хасково ще предоставят началникът на клиниката по Кардиология към „Пирогов“ д-р Валери Гелев, специалистът д-р Орлин Радев и кардиоложката д-р Ивайла Желева. И тримата работят в Пирогов. Вероятно обаче Радев ще се премести за постоянно в Хасково за да поеме откриващото се отделение по инвазивна кариология в хасковската МБАЛ. 

Прегледите ще се извършват в кабинети 2, 3 и 5 в сградата на медицинският център. За разлика от гастролите на други софийски специалисти, кардиолозите ще преглеждат напълно безплатно. Не е необходимо и предварително записване. Добре е пациентите да носят всички свои предишни изследвания или епикризи, съветват от хасковската МБАЛ. Това ще ускори и улесни прегледите, предвид очаквания наплив. 

На софиянци ще асистират и лекари и сестри от хасковското кардиологично отделение. 4 медсестри пък ще заминат на обучение в „Пирогов“ за да бъдат готови за планираното за септември, откриване на хасковската инвазивна кардиология.

Г.Христов

Д-р Орлин Радев
Д-р Валери Гелев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини