Чистят Перник за един ден

Перник ще се включи  активно в кампанията „Да изчистим България за един ден!”. Амбицията на кампанията е да направи местата в които живеем по-зелени, по-чисти и по-приветливи. Акцията “да се изчисти една държава за един ден” датира от 4 години насам и се предава от страна на страна.

Големият ден за България е 12 май. Община Перник също ще се включи активно в кампанията, като за целта се раздават чували и ръкавици на всички желаещи граждани в Община Перник 13 етаж, стаи №2 и №5.  Там се подават и местата, които ще бъдат почистени, за да може след това своевременно да бъде извозен боклука. На 12 май гражданите също ще могат да подават информация за събрания боклук, като местата, на които ще се събират боклуците за извозване е редно да бъдат в близост до контейнерите на сметопочистващите фирми. В събота дежурен телефон на Сектор „Екология” към Община Перник ще бъде 0887 606 693.

Освен маркираните зони на картата, която е публикувана на интернет страницата на кампанията, много граждани са определили свои места, които ще почистват. Администрацията на Община Перник начело с кмета Росица Янакиева също се включва в кампанията. Те ще почистват в Централна градска част – път Север до „Максим Табан”. Сред организациите, които организирано ще излязат на 12 май са Консултативния съвет за младежка политика, Фондация „Пулс” и др.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини