Трима ранени и един самоубит преди Гергьовден. Преглед на регионалния печат

Черна пред гергьовденска статистика: "За 4 дни-второ самоубийство в Орфей"-"Новинар юг". Самотно живееща старица се хвърли от блок №6 и намери смърта си върху козирката на входа. Жената наскоро била изписана от психиатрична клиника. Подготвила дрехи за последния си път и полетяла към вечността. Със сигурност става въпрос за самоубийство, категорични са от полицията.

Само преди 5 дни, клошар се обеси в подлез на бул. Раковски. Преди месец пък, 55 годишен димитровградчанин се хвърли по подобен начин от покрива на блок и се размаза пак върху козирката на вход. Тежкият живот превърна самоубийството в заразно зло.

"Трима ранени в ромски мелета преди Гергьовден". В Симеоновград две ромски фамилии направиха всичко възможно да се изколят. Повод бил предполагаемо изнасилване на 19-годишна. Един от ромите бил заклан с коса, все още е жив. В мелето пострадала и 45-годишна жена. 8 души са арестувани. 9 души са арестувани след меле в Димитровград. Тук поводът бил споделена любов между ромски Ромео и Жулиета. Двете фамилии започнали да се замерят с павета. 1 пострадал, за щастие без тежки последици.

"Чеверме и Ататюрк"-красноречиво заглавие от алианското събиране край Широка Поляна, по повод Гергьовден. Алианите го наричат Хадерлес. Това е единствената мюсюлманса общност, която почита празника. Чеверметата бяха стотици, Ататюрк само един. Но огромен, при това на тъкан портрет. Припомняме, че Кемал Ататюрк е основателят на Турция и в южната ни съседка има култ на личността към него. За там е разбираемо, но защо българи са издигнали в култ чужд министър-председател остава неясно за здравия разум.

"Швейцарка тренира в Хасково". 19-годишна световно неизвестна швейцарска тенисистка решила да се подготвя на кортовете в Хасково, под ръководството на Евтим Евтимов. Той е баща на хасковската ракета Диа Евтимова. Започнал да тренира и швейцарката.

Както се казва, и какво от това? Явно новина е, че швейцарец е дошъл в Хасково, дори и да не се казва Роджър Федерер или Мартина Хингис.

"Заради ремонт бъхтят 11 км за 1 час". Обещаният от държавата и стартирал ремонт между Симеоновград и Гълъбово предизвика традиционното българско мрънкане. Преди то беше, че пътят е ужасен и как може тая лоша държава да не се погрижи. Сега, че пътят се ремонтира и преминаването през него отнема по час на пътуващите. Две села били откъснати от света, в смисъл че нямало читав път по който да се стигне до тях. Под читав път вероятно се разбира аутобан.

Отделен е въпросът по каква логика ще се плаща по 10 лв за удостоверение позволяващо ти да преминеш през ремонтиращият се път?! Че нали за това плащаме винетки. По тая логика, държавата ще разкопае всички пътища и ще ни събира по 10 лв за преминаване. Нищо, че пътищата са наши-поддръжката се прави с пари на данъкоплатеца, плащаме си за правото да ги ползваме.

"Самотница се хвърли от блок в "Орфей"- заглавие над главата в "Хасковска Марица". 64-годишната Добринка била тиха женица, рядко приказвала със съседите, никому лошо не била правила. Никой от орфейския блок №6 не знаеше, какво я е подтикнало към фаталната стъпка.

"Младо момиче загина в катастрофа в Конуш". Кърджалийка без книжка се ударила в пътен знак и се преобърнала. По време на удара, пътуващата с нея 18-год. девойка излетяла от колата. Въртящата се кола я е премазала в крайпътна мантинела.

"200 военни попълват гарнизона на Кенана"-чело. Новите военнослужещи са от закрити поделения в Плевен и Враца. Ще има такива и от Асеновград. С новите попълнения, хасковският гарнизон ще се увеличи до 600 души.

"Хасково пръв с нов тест за ранно откриване на тумор". Хасково ще бъде един от първите градове в страната в който ще бъде пуснат нов безболезнен и неинвазивен тест за ранно откриване на тумор в дебелото черво, съобщава акушер-гинеколога Янчо Делчев. Той от години работи в 5-та МБАЛ в София, но е родом от Хасково. Счита се за един от най-добрите специалисти в АГ сферата.

"Спец отряд на ИАРА охранява денонощно рибата на Тракиец". Отряд от инспектори на риболовната агенция дежури на доброволни начала край най-големия водоем в хасковско-яз. Тракиец. Инспекторите ще дебнат бракониерите до 1-ви юни, когато изтича забраната за риболов.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини