Глобяват перничанин за драстични нарушения на пътя

Мярката е предприета след сигнал на гражданин.

Инцидентът е станал на 02 май, около 23,15 ч. в центъра на гр. Перник. Гражданин пресичал пешеходната пътека пред  х. „Струма”, когато с бясна скорост към него се насочил лек автомобил „БМВ”. Точно на самата пътека, шофьорът на немския автомобил спрял рязко и започнал да върти колата в кръг. Така след две-три завъртания, отново с висока скорост 22-годишния К.П. от гр. Перник се насочил по ул. „Миньор” и заминал в неизвестна посока. Всичко това се развило за секунди и пресичащия правомерно човек останал жив като по чудо.

Мъжът незабавно се обадил на тел. 112 и органите на полицията предприели светкавични действия по установяване на нарушителя. Вечерта не бил открит, но на другия ден пътните полицай го намерили и му съставили акт по Закона за движение по пътищата. Оказало се, че това не е първата подобна проява на 22-годишния младеж. К.П. е глобяван многократно и са му отнети 36 контролни точки от максималните 39.

Ръководството на ОДМВР – Перник изказва огромна благодарност на гражданина, подал сигнала. Това е единствения начин за справяне с престъпността и нарушителите на закона.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини