Район в Лондон отцепен, 1000 евакурани

http://now-here-this.timeout.com

Полицията евакуира поне 1000 души от района около офис сграда в центъра на Лондон заради мъж, който изхвърлил компютри и офис оборудване от петия етаж. Той бил с привързани към него газови бутилки и заплашвал да взриви всички, разказа очевидец. По непотвърдени данни има заложници.

На мястото е изпратен преговарящ и е отцепен район от 100 метра около сградата на Тотнам Корт роуд - оживено място с офиси и търговски обекти близо до Британския музей и Лондонския университет, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В офис сградата се помещава електронният вестник "Хъфингтън поуст", който неотдавна спечели наградата "Пулицър" за серия от статии за проблемите, пред които са изправени американските ветерани, ранени в Ирак и Афганистан, предаде Асошиейтед прес.

Според очевидци, цитирани от тв канала "Скай нюз", мъжът държи четирима заложници, предаде ИТАР-ТАСС.
Говорител на Скотланд ярд посочи, че няма данни за пострадали хора, но не потвърди за заложници.

Мъжът влязъл е в офис на логистичната фирма HGV. По непотвърдена информация поведението му е провокирано от два отказа за лиценз от фирмата.
27-годишната Аби Бафи, която вестникът идентифицира като служителка в компанията "Адвантидж", казала за "Хъфингтън поуст", че разпознала мъжа като бивш клиент, който бил психически нестабилен.
"Той каза, че не му пука за живота му, че не му пука за нищо и че смята да взриви всички", твърди Бафи, цитирана от електронния вестник.

Репортери на мястото на събитието съобщават за въоръжени полицаи, които са заели позиции около отцепената сграда, и за кръжащи над нея полицейски хеликоптери.
Полицията заяви, че не третира инцидента като свързан с тероризъм, допълва АП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини