Нередовен търговец: Глобете ме с 10 бона, пак ще продавам. Преглед на регионалния печат

"Осман с бутовете: Глобете ме с 10 000, утре пак ще продавам", вестник "Новинар юг". Осман е търговец в кв. Република. Вече има три акта за продажба на месо на открито, които не си ги е платил. Вчера отново е бил проверен от инспекцията по храните. Предоставил си безпроблемно личната карта, дал си адреса и препоръчал да го глобят с 10 бона. Пред "Новинар" заявил, че няма пари за глобите. Събира такива за да бяга в Англия. Даже има да събира 200 лв вересии от продажба на мръвка. Що се отнася до проверката, любезно информирал, че синът му ще прибере агнешкото и телешкото. Утре обаче пак щял да го изкара на сергията.

Без коментар.

"Заради Бисер, кметът Лисков иска промяна в два закона", чело на вестника. Повод за исканията на кмета е вчерашното откриване на първата построена къща в селото. Тя е изградена от частен дарител, който отказал да се включва в галимацията от комитети и държавни органи дето разпределят помощите за удавеното село. Вероятно щото е искал да свърши работа. И я свършва. Е,дноетажна къща с две стаи, обзаведена, вече е готова да приеме семейството на Иван и Мария Стоянови. За справка-строежът на държавните къщи ще стартира "до дни", както информира замобластния Нанев. По този повод, харманлийския кмет иска промяна на закона за обществените поръчки, защото на практика един частник изпревари цялата държавна машина. Лисков иска и промяна на закона за устройство на територията. В него не се предвиждали процедури при бедствени или извънредни ситуации.

"Изграждат нов храм в Лешниково". До два месеца стартира строежът на нова църква в Лешниково. старата е полуразрушена, но не от наводненията, а от времето. Проектът на двукорабния храм е готов. Парите вероятно ще се осигурят от комисията по вероизповедания към Министерския съвет. Ще струва 96 хиляди лева.

"2-ма потрошени от млади шофьори". 24-годишна жена счупи гръбнака на велосипедист в Свиленград, след като му отне предимството на кръгово кръстовище. 20-годишен в Хасково счупи крак на пешеходец след като го блъсна с колата си на ул. Пловдивска.

Джигитите на пътя нямат почивен ден.

"Дарител: Бисер, цяла България мисли за вас", Хасковска Марица". Дарителят е заралията Стефан Шоселов, който изпревари цялата държава и построи къща на семейство, пострадало от наводненията в село Бисер. Цяла Бъргария може и да мисли за Бисер, но много малко правят нещо по-въпроса, затова постъпката на Шоселов е достойна за уважение.

"Подсъдим не се яви на дело, бил в затвора". Рецидивист от Симеоновград бил обвинен за отвличане и изнасилване. Докато го издирвал съда се оказало, че Илия Митев от Сиимеоновград вече е в затвора, за кражба на кабел. Имал да излежава 2 години. Заради това, че не е намерен да му връчат препис от обвинителния акт, делото за изнасилването бе отложено.

"Блок 28 на "В.Левски" светна отново". Ден след публикациите из медиите, че вход от хасковски блок бе държан на тъмно 5 дни, заради изгоряло ел табло, от ЕVN отстраниха повредата на собствени разноски. Преди това отказвали ремонта, защото повредата била в кабели, които не били тяхна собственост, а на живеещите в блока. Пожарът обаче бе възникнал именно в общото ел табло от късо съединение и затова хората настояваха енергото да си го оправи. Ел таблата са собственост на EVN

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини