Оргазми по време на фитнес

Жените да зачестят посещенията във фитнеса, защото американски учени откриха, че спортът причинява нов вид оргазъм при нежния пол, предаде БГНЕС.

Неотдавна група американски учени от университета в Индиана откриха, че заниманията със спорт могат да докарат на дамите удоволствия, равни на тези в леглото. Според новото изследване спортният оргазъм наистина съществува и може да бъде достигнат по време на упражнения.

В изследването, продължило пет седмици, участвали 124 жени на възраст между 18 и 63 години. 70% от участничките били хетеросексуални и щастливо омъжени.

Учените установили какви упражнения могат да доведат жените до кулминацията. Преди всичко това са упражнения, които напрягат мускулите в интимните области – коремни преси, катерене по въже, йога и колоездене. 50% от жените изпитали удоволствие по време на упражняване на пресата, 6% по време на вдигане на тежести, 15% на колелото, а останалите се "задоволили" с джогинг или спортно ходене.

Резултатите показват още, че 40% от жените са изпитали сексуално удовлетворение във фитнеса най-малко десет пъти в живота си. 20 на сто от участничките признават, че в момент на пълна релаксация не могат да се контролират, а 40% споделят, че нямат представа какво се случва с тях.

Ето и класацията на упражненията, които най-често водят до оргазъм (според изследването на Хърбиник):
1 - коремни упражнения
2 - вдигане на тежести
3 - йога
4 - въртене на педали
5 - бягане
6 - бързо ходене.
Източник: bgnes

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини