Повече възможности за служителите с увреждания в Областна администрация - Перник

Областна администрация - Перник внесе в Агенцията за хората с увреждания проектно предложение с цел получаване на субсидия за  създаване на „Повече възможности за служителите й с увреждания чрез приспособяване и оборудване на работните им места”. Очаква се оценяването и класирането на всички внесени проекти по тази процедура да бъде извършено до края на месец май.

Това е първият проект на ОА - Перник в тази насока и първото й партньорство с АХУ. Целта е предоставяне на хората с увреждания на улеснения на работното място и осигуряване на възможност да упражняват своите трудови права като останалите служители на администрацията. Ръководството на ОА - Перник цени високо приноса, знанията, уменията и опита на тези служители.

Осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд на хората с увреждания и ефективното им социално включване в обичайна работна среда са други значими цели и полезни ефекти на проекта.

Предвижда се дейностите да бъдат осъществени за 4 месеца, като през този период ще се извърши приспособяване и оборудване на две работни помещения, съобразени с индивидуалните потребности на служителите.

Реализирането на проекта дава публичен пример и насърчава промяна в нагласите на работодателите по отношение на наемане и задържане на работа на хората с увреждания. 

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини