16-годишни момичета обраха траурна агенция

Две 16-годишни момичета са задържани за кражба на голяма сума пари от криминалисти на Първо районно управление „Полиция” – Перник.

Тийнейджърките са познати на органите на реда и с други подобни прояви.

Вчера, около 08,15 ч. служители на полицията били уведомени, че от траурна агенция в центъра на гр. Перник е извършена кражба на портмоне с около 3000 лева. от две момичета на видима възраст 16-17 години. Служителите на реда реагирали незабавно и с помощта на 44-годишен мъж от областния център, едната от девойките била заловена в близост до местопроизшествието. Момичето държало откраднатото портмоне, което полицаите иззели и върнали на потърпевшата служителка в траурната агенция. Малко след това била установена и задържана и другата участничка в извършеното престъпление.

Двете девойки влезли в агенцията да преснимат документ за самоличност. Най-вероятно забелязали оставен на бюро портфейл, тийнейджърките се върнали под предлог, че фотокопието на документа не е с добро качество и се налага преснимането му. В същото време едно от момичетата помолило, да си купи няколко пластмасови чаши, който магазинерката отишла да извади от складово помещение. Когато се върнала, портмонето с парите и момичетата вече ги нямало. 54-годишната П.Ф. веднага уведомила органите на полицията и излязла навън, крещейки за помощ.

Момичетата са задържани с полицейска заповед за срок от 24 ч. Инспектори от „Детска педагогическа стая” работят с тях, като са уведомени и Отдела за закрила на детето и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, за продължаване на съвместните действия.

Започнато е досъдебно производство.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини