Колите на Google Street View отново ще снимат в България

Актуализират локалните данни в Google Maps, съобщиха от офиса на компанията в България.

Обиколката ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца.

Този път автомобилите на Street View ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете, пише в съобщението на Google.

Обиколката ще започне от София, след това следват Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Сандански, Петрич и Кюстендил, както и Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Пловдив, Хисаря, Асеновград, Смолян, Хасково, Харманли, Свиленград, Любимец, Златоград, Кърджали, Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Бургас, Варна,  Добрич, Силистра, Тервел, Русе, Свищов. Колите на концерна ще заснемат и Плевен, Ловеч, Луковит, Велико Търново, Габрово, Елена, Севлиево, Враца, Монтана, Мездра, Видин, Козлодуй и Лом. Предвидени са и снимки в  Шумен, Търговище, Разград и Котел.

Street View е популярна функция на Google Maps, която е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Чрез нея хората могат да гледат 360 градуса графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира редовно.

Google полага големи усилия, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от Street View, твърдят от компанията.

Преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин защитава неприкосновеността на личния живот. Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Източник: offnews.bg

Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини