Общинският съветник Николай Николаев отговори на perunik.com

снимка: otpernik.com

Още един общински съветник отговори на въпросите на perunik.com относно навършването на 100 дни от избирането на новия общински съвет. Николай Николаев е най- младият общински съветник в Перник, от групата на БСП и коалиция, и е положил клетва на 14-и декември миналата година. Ето как отговори той на следните въпроси:


1. Какво Вие лично направихте през тези 100 дни и какво не успяхте да направите?
2. Има ли резултат от лично вашата работа в общинския съвет и какъв е той?
3. Какво направи общинският съвет като цяло и какво не направи?
4. Какво очаквате да се случи в работата на общинския съвет от сега нататък?


1.За петдесетината дни откакто съм общински съветник се опитах да реализирам първия от ангажиментите ми, поети в предизборната кампания, а именно - повишаване на прозрачността в Общински съвет.За целта в края на годината изготвих проект за изменение и допълнение в правилника на ОС,включващ излъчване на сесиите на ОС в реално време онлайн на специална интернет страница на съвета,възможност за излъчване на заседания на комисии, както и механизми за участие на гражданите в работата и публикуване на различна информация на сайта.Предложението беше внесено съвместно с още 13 съветника на 19 януари. Специално искам да благодаря на г-н Румен Ваташки и г-н Десислав Аспарухов за проявената обществена позиция, подкрепяйки като съвносители проекта! За съжаление той още не е влязъл в пленарна зала,но се надявам това да стане скоро!

2.Надявам се да съм допринесъл при разглеждането на въпросите от моята област на познания при обсъждане в комисиите. За конкретни резултати, които всеки перничанин и жител на общината може да види, мисля, че може да говорим след гласуването на докладната и реализирането и впоследствие на практика!

3.Мисля, че перничани имат основания да са с критично мнение за работата на съвета. Не искам да политизирам въпроса, но има какво да се желае от всички нас като общински съветници! Например още с първите актове ОС си гласува рекордни заплати, избра цели петима заместник-председатели с възнаграждение, струващо на перничани около половин милион лева за целия мандат! Това руши доверието,което ни е дадено!
4.Това, за което истински се надявам, е всички общински съветници да разберат, че са избрани, за да защитават интересите на перничани и жителите на общината.Казвам го, защото не е прецедент неаргументираното отхвърляне на предложения единствено, за да се прояви политическото различие между партиите.Например в комисията, в която участвам (Регионално развитие, местно самоуправление и нормативна уредба) стигнахме до ситуацията да бъде отхвърлено предложението на кмета на общината за кандидатстване по проект за трансгранично сътрудничество,гарантиращ безвъзмездно европейско финансиране, с аргумент, че "нямаме достатъчно информация". Политическите различия са от полза за гражданите, само когато се изразяват в сблъсъка на идеи и концепции за управление! Надявам се, че всички общински съветници ще го осъзнаем!  

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини