Вече два месеца Мирослава е в неизвестност

Два месеца без два дни 18-годишната Мирослава от Перник не се е прибирала в дома си. Момичето изчезва на 7 ноември, а полицията и близките й все още не могат да я открият.

Според семейството й става въпрос за отвличане, от МВР обаче говорят за бягство. Основна версия, по която да се работи, липсва. Надеждата и вярата, че момичето ще се прибере обаче остава.

Майка й Емилия разказа, че в деня на изчезването кара Мирослава на тренировка по таекуон-до около 18.00 часа. Два час по-късно чака обаждане от дъщеря си, за да се разберат кога да отиде да я прибере от залата. Такова обаче няма.

Жената сподели, че не е забелязала Мирослава да се държи странно

Напоследък била много заета – решавала листовки и карала шофьорски курс, дори не излизала много. Нямала и спестени пари, според майката.

Сестра й Елеонора твърди, че след изчезването е получила две обаждания от телефона на Мирослава. Първото било същата вечер около 21.00 часа, в което момичето казва, че е отвлечено, намесена е полицията и моли за помощ.

На следващия ден провежда още един разговор, в който й се съобщава да чака инструкции, които ако не бъдат изпълнения, Елеонора ще бъде наранена, а Мирослава – изпратена нарязана в кутии. Инструкции обаче все още не са получени.

От местното ОДП обаче отричат да е имало обаждания и държат на версията бягство

Дори главен комисар Станимир Флоров казва, че не може да се говори за отвличане, по-скоро момичето не е харесвало начина си на живот и е решило да живее извън граница.

По думите на сестрата обаче тази изказания идвали от безпомощността на полицията да се справи със случая и да намери Мирослава.

За живота им тя разказва: „Ние сме нормално средностатистическо семейство, работещо по 16 часа, за да си осигурим нормален живот. Ако имаше нещо, Мирослава би ми споделила. В последно време нямаше проблеми с майка ми. Но е нормално да се дърпаш за някакъв битовизъм”.

Семейството отрече и версията, майката Емилия да е имала проблеми с алкохола

„Абсолютна глупост е, че жена ми е алкохоличка. Може да пие 100 грама, когато има някакво увеселение. Дори в самата къща няма и килограм алкохол. Абсолютна клюка. Отвлечена е. Как да ви кажа защо? Вярвам на началника на полицията да я намери, разчитам на него”, заяви бащата Васил.

Близките й признават, че са си мислели за най-страшното, но продължават да се надяват, че ще я намерят. И вече нямат сили да плачат.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини