Мобилтел: Виваком нарушава процедурата за преносимост на номерата

Телефонната компания Виваком грубо нарушава процедурата за преносимост на фиксираните номера.

Компанията възпрепятства абонатите, които искат да прехвърлят телефонния си номер към друг оператор, като не приема заявления за преносимост във всички свои магазини.

Това се посочва в съобщение на пресцентъра на Мобилтел.

Процедурата за преносимост изисква от операторите да приемат такива заявления във всички свои обекти, се казва в писмо на Мобилтел, изпратено днес до Комисията за регулиране на съобщенията.

Нередността е била установена в оплаквания от потенциални клиенти на Мобилтел, заради което телекомът алармира КРС.

Въпреки изричното изискване на процедурата по преносимост, в Общите условия на Виваком е вписано, че пренасянето на номер извън мрежата на компанията става след подаване на заявление само в определени търговски центрове, посочени в интернет страницата на предприятието.

Броят на градовете, в които гражданите могат да се откажат от Виваком, е 49. За сметка на това, заявления за пренасяне в мрежата на Виваком се приемат в 115 града. Това нарушение ощетява абонатите в малките градове, които искат да се откажат от Виваком и да се възползват от услугите на друга телефонна компания.

В писмото си Мобилтел изразява своето желание КРС да предприеме необходимите мерки, с които да прекрати тази нелоялна практика от страна на Виваком.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини