Microsoft Pink: телефоните Pure и Turtle

Microsoft въпреки старанията си не успяха да удържат дълго в тайна мобилните си телефони от проекта Pink. Gizmodo.com вече публикува фотографии на моделите с кодови названия Pure и Turtle. Според източника сглобяването и разработката на техническите аспекти на Pure и Turtle са поверени на Sharp, а върху корпуса на телефона ще присъстват и двете марки. Sharp си сътрудничеха и преди с Danger, които Microsoft погълнаха преди няколко години.

И двата телефона представляват слайдери с изтегляема QWERTY клавиатура. Само че при Turtle тя се изтегля вертикално (телефонът напомня донякъде Palm Pre, но в по-скъсен корпус), а при Pure е странично, така че той представлява традиционен слайдер със сензорен дисплей, обхващащ целия преден панел. И двата телефона са с корпуси с заоблени ръбове и кръгли бутони на клавиатурата. Конкретните технически характеристики на Turtle и Pure засега остават неизвестни. 

Купувачите на Pure и Turtle поне на теория би трябвало да станат потребителите, които преди са харесвали Sidekick моделите. Акцентът в телефоните е върху възможностите за общуване, социалните услуги и приложения - очевидна младежка ориентация. Предполага се, че моделите от проекта Pink ще включват интеграция с услугите на Zune, както и собствен онлайн магазин за приложения. Сведения за използваната платформа липсват (макар че логиката подсказва, че вероятно това би трябвало да е Windows Mobile 7).

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини