Xiaomi ще представят смартфон с 200W бързо зареждане

Xiaomi е компания, която тества разнообразни концепции на нови дизайни за бъдещите им мобилни устройства. Вече разбрахме, че Xiaomi Mi 11 е първият смартфон със Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Китайският производител ще бъде доста активен през настоящата година и има амбициозни планове да разшири влиянието си през 2021г.

Технологиите за бързо зареждане ще продължат да са неизменна част от смартфоните на Xiaomi, в допълнение към впечатляващите камери и дисплеи. В момента най-доброто предложение на компанията, което поддържа тази иновация е Xiaomi Mi 10 Ultra. Собствениците на устройството могат да се възползват от 120W бързо зареждане.

Повечето устройства с Android, които ще откриете на пазара се ограничават до 30W зареждане. Еволюцията на технологиите, обаче позволява сериозни ъпгрейди в смарт методите за захранване на смартфоните. Според информация на популярния блогър DigitalChatStation скоро ни очаква приятна изненада, тъй като Xiaomi планират да представят нов модел, който използва 200W бързо зареждане.

Технологията вероятно ще се използва от флагман на Xiaomi, тъй като е предназначена за премиум смартфоните. За да придобиете по-добра представа ще отбележим, че 120W бързо зареждане позволява захранването на 4500mAh батерия за 23 минути. Това означава, че 200W технология ще може да го направи за по-малко от 15 минути, съобщава GizmoChina.

Бъдещите устройства на компанията ще използват Qualcomm Snapdragon 888 процесор, който предлага поддръжка за 200-мегапикселови камери. Всичко това ще ни предостави достъп до още по-добри смартфони през 2021г. Няма да е изненадващо, ако безжичното зареждане от ново поколение с мощност от 200W стане част от няколко устройства на компанията.

Един от проблемите, който Xiaomi трябва да отстранят е свързан с живота на батерията, като високата скорост на зареждане може да разреди много по-бързо наличния капацитет. Компанията вече се утвърди като един от трите най-големи производителя на смартфони и ще опитат да бъдат още по-успешни през 2021г.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини