Android приложенията тръгват директно на Windows 10 от 2021 г.

Благодарение на емулатори като Bluestacks и в момента може да подкарате Android приложения за Windows 10, но изглежда още, че Microsoft ще премахне „посредника“ и ще предложи естествена поддържка на Android приложения в Windows.

Според сайта Windows Central, това може да стане още през 2021 г. и тези приложения да се появяват в официалния Microsoft Store.

Засега не се знае как точно ще стане тази поддръжка, но вероятно това ще бъде през Windows on ARM, имайки предвид че огромната част от Android приложенията са предназначени именно за ARM. Много приложения като Gmail изискват поддръжка на Google Play Services и не е ясно как Microsoft би предложил този пакет. Не трябва да забравяме, че други платформи от близкото минало като Blackberry 10 и Windows 10 Mobile, които предлагаха естествена поддръжка на Android приложения, също не можаха да осигурят интеграция на Google Play Services.

Независимо от това, лесното пускане на Android приложения под Windows 10 би било голям плюс за платформата, особено в светлината на това, че МасOS вече поддържа iPhone и iPad приложения. Можем само да се надяваме, че подобна новина ще стимулира повече Android разработчици да включват поддръжка на по-големи екрани в своите приложения, така че преходът от мобилни устройства към настолни да бъде максимално гладък.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини