История за фънк, медитация и нещо ново от Vulfpeck (концерт)

Vulfpeck пуснаха в YouTube целия си час и 40 минути продължил концерт Live at Madison Square Garden, както е и името на най-новия им албум. Кой каза че фънкът си е отишъл?

Предлагаме ви концерт с всички отлични качества, които този стил може да предложи и някои магнетични добавки от Vulfpeck. Хореографията на сцената е задължителна откак фънк същестува, но сценичното облекло на Vulfpeck е покоряващо и ново, на другия полюс на лъщящия комерс. Това не значи, че в залата няма хиляди. Има, има. И какво правят тези хиляди? Каквото им се поднесе - скачат в ритъм, махат с ръце в синхрон, викат, пеят "Funky Town"", когато трябва и даже дружно правят малко медитация с майката на лидера на групата Джак Стратън. Всички в залата са във възторг, както впрочем и самите музиканти. Така че, гледайте и вие, много е енергизиращ целия концерт, но медитацията не е най-странното, което тази фънк група е правила.

През 2014 Vulfpeck издават албума Sleepify. Изданието не съдържа нито звук музика и се състои от десет, приблизително 30 секундни трака тишина. Албумът е предоставен на стрийминг услугата за музика Spotify, където групата насърчава потребителите да пускат Sleepify за фон, докато спят. Авторските възнаграждения от пускането на всяка песен в "албума" трябвало да се използват за набиране на безплатно концертно турне на групата. Фантастично!

Spotify сваля албума, позовавайки се на нарушения на правилата за съдържание на услугата. Изчислено е, че групата ще може да събере поне 20 000 щатски долара плащания от Sleepify, въпреки че не е ясно дали ще получи парите. Но все пак това се случило. През юли 2014 г. Billboard съобщава, че групата е получила възнаграждения на обща стойност 19 655 долара плюс очаквани 1100 долара и че групата е в процес на организиране на турне. През август Vulfpeck обяви безплатен тур на Sleepify в САЩ.

Албумът разкрива вратичка в модела за изчисляване на възнагражденията на Spotify. През март 2015 г. основателят на групата Джак Стратън предлага по-справедлив модел за разпределение на изплащанията на Spotify, при който заплащането на всеки изпълнител се базира единствено на слушателите на този изпълнител.

Така, вече трябва да сте усетили, че става дума за интелигентност и чувство за хумор, освен за отлична музика, когато говорим за Vulfpeck.

Новият им албум Live at Madison Square Garden излиза на винил, а кампанията за финансирането му е набрала 2158% от необходимата за първото отпечатване сума.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
07 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
07 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
07 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
07 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
07 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
07 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
07 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
07 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
07 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
07 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
07 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
07 авг 2020
Последни новини