Владлен Александров: За „Перфектната сватба“ работихме в перфектна симбиоза – столични и извънстолични актьори

„Перфектната сватба“ е комедия на ситуациите, комедия на недоразуменията, която е изключително актуална в наши дни“. Режисьорът Владлен Александров „повдига завесата“ преди премиерата на 16 септември, т.г. и разкрива тайни за репетиционния процес на най-новото заглавие в афиша на Театрално-музикален център – Кърджали.

Известният режисьор е гост и работи за първи път на кърджалийска сцена. Той е сред най-нашумелите български творци в последните години. Поставя едни от най-касовите спектакли.Пиесата „Перфектната сватба“ отдавна е в полезрението му. „Робин Хоудън е прекрасен английски автор, защото той по великолепен начин конструира текста на пиесата, в най-добрите традиции на английския фарс и водевил“, разкрива Александров.

Гост-режисьорът не скри задоволството си от работата с кърджалийските актьори. Основавайки се на големия си професионален опит в различни театри, той подчертава, че няма разлика в професионализма на столични и извънстолични актьори.  „Смятам, че разлика в начина на правенето на театър, в отношението към театъра, няма. Аз съм изключително впечатлен от кърджалийските актьори – Анна Петрова, Адриана Кънчева, Божидар Георгиев. Смея да твърдя, че са много интересни актьори. Радвам се, че ги срещнах. Направихме един много добър екип, което не винаги се получава. Тук имаме истинска симбиоза между столични и извънстолични актьори. Успяхме да направим един общ колектив, който да диша заедно, да реагира заедно, да работи в една посока. Прекрасен репетиционен процес беше, абсолютно отговарящ на заглавието на пиесата „Перфектната сватба“, имаше едни перфектни взаимоотношения“, подчертава режисьорът.

На премиерата на „Перфектната сватба“ от Робин Хоудън, която ще бъде на 16 септември, тази година, зрителите ще видят на кърджалийска сцена калейдоскоп от герои, търсещи щастието. Ролите са поверени на известните имена Елен Колева, София Бобчева, Христо Терзиев, Анна Петрова. В интересни образи зрителите ще видят още Божидар Георгиев, Цветан Николов, Адриана Кънчева. Сценографията и костюмите са на Весела Статкова и Иван Карев.

„Ако публиката иска да види едно много добро представление, много добра комедия, с великолепни актьори, с прекрасна музика на Евгени Господинов, да дойде на 16 септември. Надявам се, че представлението ще има дълъг живот на сцената на кърджалийския театър не само в турне, а и в самия град“, каза режисьорът Владлен Александров и пожела успех на колегите и на себе си.

ТМЦ-прес

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини