Mercedes Benz строи собствена фабрика за батерии

Бавно, но славно големите автопроизводители започват да приемат по-сериозно електромобилите и да демонстрират ангажираността си към тях.

Макар чак сега да започва със строежа, Mercedes Benz направи важна крачка напред и положи основите на собствена фабрика за батерии, която е разположена до завода за двигатели на компанията в Untertürkheim.

На по-късен етап заводът за двигатели се очаква да претърпи сериозни промени и да се превърне в място, от което ще излизат електромотори и други компоненти за електрически превозни средства.

Новият завод ще се помещава на площ от 12,000 m2 и ще бъде екологично чист с нулево излъчване на вредни емисии.

След като бе публично обявена миналата година, тази новина доведе до сериозни притеснения сред голяма част от служителите на Daimler в Германия, които се опасяваха, че преминаването към електрическа мобилност ще ги остави без работа.

Случаят обаче не е такъв и от Daimler споделиха, че се работи по програми за преквалифициране на персонала и осигуряване на нужната защита в работна среда с високоволтови системи.

Новият завод се очаква да подкрепи серийното производство на първият масов електромобил на Dailmer, Mercedes-Benz EQ, който очакваме да видим на бял свят през следващите няколко месеца.

Това ще бъде един от общо девет завода, които Daimler планира да притежава в световен мащаб. Очаква се строежа на още три завода в Германия, от които два ще са в Щутгарт, а освен това има планиран и строеж на завод и в Полша.

Източник: eCars

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини