Галина Асенова с гневно писмо до ЦИК и Областната управа в Перник

Галина Асенова

Напусналата БСП преди време, топ общинска съветничка от БСП, се обърна с гневно писмо към ЦИК и областната управителка на гр. Перник във връзка с фарса, в който се превърна изборът на кмет на общината.

В писмото си Г-жа Асенова казва:

 

Уважаема Госпожо Алексиева!
Уважаеми Членове на Централната избирателна комисия!

Във връзка с публикация в електронна медия от 03.11.2014 г., чрез която е дадена публичност на писмо с изх.№ НС-06-86/28.10.2014 г., подписано от председателя на ЦИК, Ивилина Алексиева и секретаря Севинч Солакова, следното:

Като гражданин на Перник, моля за официално становище на ЦИК относно законовата процедура по избор на кмет на община Перник. Считам изпратеното ПИСМО като проява на изключително несериозно и безотговорно отношение, още повече, че и очевидно въз основа на него Общински съвет Перник е взел своето решение. Настоявам ЦИК да се произнесе със свое РЕШЕНИЕ дали трябва да бъде проведен избор за кмет на община Перник, или трябва да бъде изпълнена разпоредбата на чл.463, ал.6 от ИК. Вярвам, че единствено вие бихте могли да защитите по правов ред интересите на пернишките граждани!

Линк към публикацията: http://www.perunik.com/news/171035/Gaf-na-CIK-zatri-izborite-za-kmet-v-Pernik

 



Копирам и членовете на Обществения съвет към ЦИК, като моля и за тяхното съдействие по казуса.

В очакване на вашият отговор,

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини