Информират перничани за интернационализация на българските предприятия

Информационен ден по проект “Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия” ще се проведе в поенделник в Перник.

Проектът е по Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП) организира информационни срещи в 27 областни града в страната. По време на срещите експертите на ИАНМСП ще информират представителите на бизнеса за възможностите и условията за участие на българските фирми в:

  • специализирани международни изложби и панаири;
  • бизнес мисии в държавите на Европейския съюз и в трети страни;
  • обучителни, информационни и специализирани семинари, насочени към развиване на външнотърговски умения и представяне на външни пазари на българските предприятия;
  • регистриране и получаване на информация, предоставяна на разработения по проекта Национален експортен портал www.export.government.bg

Проект “Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент, стартира на 22 април 2010 г. със срок за изпълнение три години. Общата му цел е укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на европейския и световните пазари, както и ефективно използване на предимствата на европейския пазар от българските фирми.

Информационните срещи са отворени за участие за всички заинтересовани страни, в това число медии и граждани. Участието е безплатно.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини