Три поуки от Apple

Вярно е, че Apple е специална компания и не всички могат да се съревновават с нея. Ще ви представим няколко нейни основни подхода, които са задължителни за всички компании, които искат да бъдат в крак с времето.

Тази сряда се очаква Apple да зарадват множеството си фенове с новия iPad 3. Но в същото време дойде и разочароващата новина, че iPhone 5 няма да бъде пуснат на пазара през октомври.

Преди очакваната пресконференция на 7 март в Сан Франциско, Apple подразни журналистите с изявлението „Имаме нещо, което наистина трябва да видите. И пипнете.”

Без значение какво изваждат на пазара Apple за пореден път доказват, че са способни да привлекат всички погледи към себе си. Те успешно събраха последователи от цял свят, които са готови да си купят всяка тяхна нова джаджа. Защо е така?

Ето кои са основните елементи от философията на Apple, които я правят толкова специална според "Форчън":

Способността им да казват "Не" на много приложения, които са в сблъсък с философията им. Те отказват да правят компромиси с цялостната идея на продуктите си.

Силата на посланието, което отправят. Може да сте сигурни, че каквото и да кажат Apple то ще бъде добре формулирано, кратко и запомнящо се. Силата на посланието в кампаниите е фактор, които не бива да се пренебрегва.

Правете продукти, не пари. Тази максима звучи нелогично в бизнес света, но тя явно е една от гледните точки на Apple. Разбира се, че средствата са важен аспект в бизнес света и компанията не отрича това. Но Apple не разработва продуктите си с идеята колко пари ще направят. Основното при тях е да сътворят продукт, който те самите биха ползвали с удоволствие. Чак след това идва бизнес частта.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини