БСП: Има грозно лицемерие от страна на ГЕРБ

„Има едно грозно лицемерие от ГЕРБ. На политическо ниво има призиви за замразяване на доходите, казват, че е криза, но същевременно се раздават милиони като бонуси”, коментира днес депутатът Ангел Найденов на пресконференция  на БСП.

„В условията на тази криза, в която се казва на хората, че им замразяват заплатите, не е морално управляващите да получават такива възнаграждения”, допълни от своя страна Сергей Станишев.

„Лятото на 2008-ма година беше взето политическо решение, което гласеше заместник- министрите, които представляват държавата в бордовете на различни държавни предприятия да не вземат възнаграждение. И всичко това при условията на икономически растеж и излишък в бюджета”, припомни Станишев.

По думите му, от началото на 2009-та година заради кризата е взето решение от Министерски съвет представителите на политическите кабинети- заместник министрите, министър-председателя, да бъдат с намалени заплати от 15%.

„Искам да припомня едно от първите решения на сегашния министерски съвет. Те казаха, че това е популизъм и си вдигнаха заплатите”, допълни той.

„Искахме изслушване на Дянков. Питането беше върнато, но ние ще подновим искането. Ще направим всичко възможно да получим официалната информация колко са раздадените суми в цялата администрация като бонуси. Не твърдим, че е незаконно, но по- голямо основание имат всички български граждани за увеличаване на своите заплати и пенсии”, каза Ангел Найденов.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини