Езиковата посрещна пролетта с Фашинг

С вече традиционния си карнавал Фашинг Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев” посрещна снощи пролетта.

Всяка година карнавалът се организира от учениците в немските паралелки на гимназията, а тази година той се проведе за пети пореден път.

С този маскен бал отбелязваме края на зимата и началото на пролетта, разказват Бетани и Василена от организационния комитет.  Темата тази година беше ретро, предимно стил от 50-те и 60-те години.

Карнавалът снощи беше открит от  групите No one knows и Critical Miss, които са съставени от ученици на гимназията. По- късно и всички останали имаха шанс да покажат музикалния си талант на караоке.

Кулминационният момент в събитието беше избирането на  Мистър и Мис Fasching.  Журито беше в състав г-жа  Михайлова , г-н Малинов , г-жа  Борисова , г-жа  Стоянова и г-ца Атанасова. Заради трудният избор обаче журито определи две двойки, които трябваше да се състезават за аплодисментите на публиката. В крайна сметка беше обявен равен резултат и победители станаха двойките Денислав и Йоана и Мая и Симона.

Изненадата тази година беше тайно жури, което избра и най- атрактивните костюми. Почетен приз за костюм получиха Паула Димитрова , Габриела Недялкова , г-жа Галя Лазова , Станислав Тотев , Тодор Якимов и Мира Маркова.

Карнавалът, който е традиция в Германия, се провежда преди Великите пости и датира от древни времена. Тогава се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта. Днес почти няма град в Германия, в който да не организират този карнавал. Традициите са различни, но две неща си остават едни и същи- шумът и маските.

г-жа Лазова, която получи специална награда за костюма си

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини