Цветанов учуден. И при него има бонуси!

Бонуси лъснаха и в системата на МВР.

Те дойдоха като гръм от ясно небе за вътрешния министър Цветан Цветанов, който бе крайно учуден от констатациите, че сред потока от милиони левове, потънали за държавни служители, са и негови подчинени.

"Днес бях много изненадан от това, което прочетох в един вестник. Разпоредил съм на зам.-министър Димитър Георгиев и финансовата служба да направят конкретно проверка за какви суми и за какви поводи са раздавани", каза Цветанов.

В медиите днес излезе информация, че вътрешният министър Цветан Цветанов е раздал бонуси в размер на 58 447 лева във ведомството си. Това показва справка, изготвена по искане на СДС. Вицепремиерът обясни, че това са пари от наградения фонд на МВР и помощите, които ведомството дава за служители, които имат крайна необходимост от това.

"Около 20 и няколко хиляди са за цялата сума раздадените като награди, които са с парично измерение", каза Цветанов.

Такива пари били давани за успешни полицейски операции.

"И доколкото ме информираха, имаме един конкретен случай за един служител, който се е нуждаел от финансова помощ за някакво скъпо лечение и там всъщност се е взело решение да осигурим някъде около 20 000 лв.", каза още той. До края на работния ден днес ще бъде ясно как са раздавани от тези пари по месеци и поводите за тях. 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини