Елица Енева: Положението с бездомните кучета не се е променило от 2009-та година насам

„За съжаление нещата , които говоря тогава не са по- различни от днес. Същите изпълнители, но под друга фирма, същите действия, същата липса на контрол”. Това  пише Елица Енева от сдружението Дай лапа в социалната мрежа фейсбук относно запис от свое гостуване в предаването „Тази сутрин” на bTV през 2009-та година.
„Когато говоря за гражданско общество имам точно това предвид.......да сме единни срещу неефективността и беззаконието , а не всеки що му харесва. Ако аз утре реша , че не харесвам цигани или , че ме нападна и обра наркоман, и утре мога да кажа,, че не ги приемам като хора, които имат нужда от помощ”, коментира Енева и дава няколко примера в подкрепа на думите си:  „Да ви кажа как доктор взима 1500 лева за благодарност от ръката на умиращ човек….Мислите, че говоря за различни неща ли....?! Не всичко е едно и също. Беззаконие, безнаказаност, надвластие и недосегаемост, безскрупулност.”
„Със сигурност мога да ви кажа, че ние повече от всеки друг човек искаме да няма кучета”, допълва тя относно коментар в мрежата.
„Проблемът в Перник все още не се решава, а кучетата се избиват в изолатора”, казва в интервюто от 2009-та Елица Енева. „Никой не може да докаже колко кучета се кастрират реално и колко се избиват”, разказва тя.
По думите й обществото се настройва срещу природозащитниците. „Опитваме се да помагаме с каквото можем, но вършим работата си със страх. Молили сме се на общината и сме искали съдействие”, разказва Енева.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини