Протест срещу АСТА в Перник

Протестно шествие срещу приемането на ACTA в България ще проведе тази събота в Перник. Протестът ще се състои от 11 часа като негова начлна тока е Мемориала на миньорския труд. Крайната точка на шествието  ще бъде сградата на Областна администрация – Перник.
„Носете си собствени плакати, но нека бъдат само свързани с АСТА. Няма да допускаме никаква друга политическа агитация“, се казва в групата във фейсбук, където се организира протеста.
Протести ще има както в Перник, така и във Варна, Бургас , Пловдив, София, Хасково, Ямбол, Разград, Русе, Габрово, В. Търново, Казанлък, Стара Загора и Паарджик.
Ето какво още пише на стената на страницта, където се организира протеста: „ACTA (Anti Counterfeit Trade Agreement) е международен договор, подписан от 22 страни, сред които и България. Официално, целта му е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура в последната истински свободна среда! Четете за повече информация в раздел "Документи".“
Протестът е част от световния ден за протест срещу АСТА. Ще има протести в повечето европейски държави.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини