Елате на протеста срещу непочистените улици в Перник! Петък, 16 часа пред общината!

Въпреки опита на Кмета на Перник Росица Янакиева да осуети протеста срещу непочистените улици на територията на общината - протест все пак ще има! Той ще се състои на 10 Февруари 2012 г. от 16:00 ч. пред сградата на Община Перник!

Митинга-протест срещу непочистените и заледени улици и пътища в Перник набира сила във Фейсбук. По-рано днес стана известно, че митинга, планиран първоначално за днес (06.02.2012 г.) се ЗАБРАНЯВА в последния момент от кмета Янакиева в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите! В чл. 12 ал. 3 на същия е записано, че Кмета има право да забрани провеждането на митинг, като забраната се налага с мотивиран писмен акт в срок от 24 часа от уведомяването. Янакиева уведоми за наложената от нея забрана едва днес по обяд, или цели 44 часа по-късно от определеният в закона краен срок.

"При тази зимна обстановка на тотално непочистени улици е необходимо да се криминализира бездействието на лицата и институциите, които отговарят за снегопочистването на Перник!Непочистването на града от сняг е предпоставка не просто за ПТП; Това е опит предумишлено убийство на цял един град! Такава зловеща пътна обстановка трудно може да се постигне освен чрез безотговорността, лакомията и непукизма на тези, които ни управляват!" - пише на страницата във Фейсбук, където са обявени целите на митинга.

Организаторите призовават всички граждани на Перник да се включат в провеждането на митинга в петък. Протеста на гражданите ще бъде изразен чрез лозунги, скандирания и носене на агитационни материали. По време на протеста всеки присъстващ ще постави по една снежна топка пред входа на общината като символ на затрудненията, които общината създава на гражданите заради непочистените улици и пътища.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини