Промениха датата за публично обсъждане на бюджета в Брезник благодарение на гражданин и perunik.com

Датата за публичното обсъждане на бюджета в Община Брезник беше променена едва няколко часа след като гражданин изрази недоволството си от неспазването на Закона за Общинските бюджети в местен сайт.
„На 02.февруари сте публикували на сайта на Общината обявление за публично обсъждане на Бюджета на Община Брезник на 06.февруари . Вероятно не сте запознати с упреците към същото събитие в Община Перник - http://www.perunik.com/ , за неспазване на Закона за Общинските бюджети“, пише Боян Йорданов до кмета и общинския съвет в Брезник. Цитира и закона, според който датата на обсъждането се оповестява най-малко 7 дни предварително в местните средства за масово осведомяване.
„Възможно е да е било обявено и в друго местно средство за масово осведомяване, но ако единственото място, където е било обявено е сайта на Общината, то този срок няма да бъде спазен“, допълва Йорданов. По думите му в сайта на община Брезник, по подобие на община Перник, липсват текстовете и таблиците на Отчета на Бюджета за 2011 година и Проект на Бюджета зa 2012 година. „Най-ранната дата на обсъждането трябва да бъде 09/10 февруари 2012 година“, посочва още Йорданов.
Едва няколко часа по- късно в коментар под новината става ясно, че датата за обсъждане е променена. А съобщението гласи: „Кметът на Община Брезник кани гражданите на територията на общината да вземат участие в  публично обсъждане на проекто-бюджета за 2012-та година в Малкия салон на читалище “Просвещение 1870” – Брезник от 14.00 часа на 10.02.2012 г. Извиняваме се за причиненото неудобство с промяна датата на публичното обсъждане на проекто-бюджета.“

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини