Общинският съветник Сашо Диманов отговори на perunik.com

Perunik.com  вече получи отговори от общинския съветник инж. Сашо Диманов (ГЕРБ) на въпросите, които зададохме преди дни на общинският съветници. Попитахме го:

  1. Какво Вие лично направихте през тези 100 дни и какво не успяхте да направите?
  2.  Има ли резултат от лично вашата работа в общинския съвет и какъв е той?
  3. Какво направи общинският съвет като цяло и какво не направи?
  4. Какво очаквате да се случи в работата на общинския съвет от сега нататък?

Ето какво ни отговори той:

1.В изминалите 100 дни съм регистрирал 100% участие в постоянните комисии на Общински съвет – гр. Перник, в които членувам. Над 50% от разгледаните докладни записки са с положително решение, около 10-12 % са върнати за дооформяне и редактиране и останалите около 30% са отхвърлени като нецелесъобразни, неудачни, а в някои случаи и вредни за гражданите на пернишка община.

 2. По принцип работата на общинските съветници от ГЕРБ в комисиите и на сесия е ЕКИПНА! Изслушват се всички лични мнения, препоръки, силни или не чак дотам добри аргументации по всеки проблем и в края с гласуване се определя най-доброто решение! Така че резултатът от моето ЛИЧНО УЧАСТИЕ е успеха от гласуването на групата общински съветници от ГЕРБ.

 3.Резултатите от работата на Общинския съвет със сигурност не могат да се появят тутакси след всяка гласувана точка от дневния ред, да се отчитат ежедневно, но могат да се видят във времето. Все пак е добре да се споменат няколко много важни решения като новия Правилник за дейността на ОС, освобождаването на пернишките училища от такса битови смет за 2011 г., недопускането на „Биомас” да строи електроцентрала в „Подничаревец” – прекрасно място в полите на Витоша и т.н.!

 4. Убеден съм, че Общински съвет – гр. Перник работи здраво и в едно твърде добро темпо. В най-близък план предстои приемане на бюджета, а също така се надявам, че в най-скоро време ще се разгледа в комисии и предложението за разрешаване на десен завой при червен светофар.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини