Задържаха двама, обирали къщи в Брезнишко

Криминалисти на РУП-Брезник задържаха две лица, извършили кражби от къщи и вили в села от Брезнишка община.
В края на 2011г. и началото на 2012г. в селата Банище, Ръждавец и Долна Секирна са извършени  множество кражби от домове и вили на граждани. Предмет на престъпни посегателства са: цветни и черни метали /ел. проводници, домакинска посуда, душ батерии и смесители и др./, бяла и черна техника / хладилник, телевизор, конвектори и др./, както и шлосерски инструменти / бормашина, зеге, шлайфер и др./.
С цел разкриваване извършителите на престъпленията и документиране на престъпната им дейност в РУП-Брезник са планирани и проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, при които в нощта на 23/24.01.2012г., в района на посочените села е задържан л.а. “Мазда”, модел 323, с пернишка регистрация и возещите се лица: Я.Г., на 22 г. и В.В., на 21 г., и двамата от гр. Перник. Лицата не са криминално проявени.
В хода на разследването е установено, че същата нощ лицата са извършили кражби на вещи от три вили в с. Банище, като в автомобила са намерени и иззети като веществени доказателства отнетите вещи.
Уведомена е Районна прокуратура-гр. Брезник и работата по документиране на цялостната престъпната дейност на лицата продължава.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини