Бойко посича МВР в следствие на навременната намеса на Perunik.com!

Премиерът Бойко Борисов обяви, че днес до обяд ще поиска оставки на служители от МВР заради недопустимото насилие и грубо отношение към семейството от Мировяне, чиито дом стана обект на рутинна проверка заради сигнал за укриване на акцизни стоки.

Всичкото това нямаше да бъде възможно, ако perunik.com пръв от всички медии в България не беше намерил смелост да отрази в реално време събитията, които се случваха със семейството на Ралица!

Екипът ни пое риск... Бяхме обвинени, че прибързано сме отразили непотвърдено събитие. Че правим евтин PR на Ралица и групата и във Фейсбук. Че сме непрофесионални и неетични.

Всъщност - истината е съвсем друга! Ние си свършихме работата! Поехме премерен риск и отразихме събитие, което ще доведе до оставки в МВР. Първи уведомихме Канал 3, news.bg и други медии, които по-нататък трябваше да си свършат тяхната част от работата! Дадохме пример на цяла България какво е свободното слово и каква сила има, когато се прилага на практика и без цензура и автоцензура! Едва вечерта в събота - цели 7 часа след като ние отразихме новината в ефир се включиха от Канал 3. Едва в неделя вечерта новината бе излъчена от националните телевизии. Едва днес премиера Борисов поиска оставки!

Наградата си струваше! Получихме благодарности както от Ралица и нейното семейство, така и от десетки наши читатели! Сайта ни се четеше от цяла България и от българите по целия свят. Групата на ралица във Фейсбук набъбна с близо 1000 нови члена! Много от хората, които не бяха повярвали на Ралица се извиниха за недоверието си към нея и случващото се и се покаяха! А не е ли това най-върховното завоевание на всеки журналист - да види, че от словото му произтичат реални действия, а не потъва в забрава както вода в пясъка?

Ще продължим да отразяваме всичко случващо се с нас и около нас без страх! Защото сме убедени, че това е единственият начин в България нещата да се случват!

Дали пък така чаканата революция с прилагането на свободата на словото и печата няма да се случи в следствие не на големите, а на малките медии в България?

Това само бъдещето ще покаже...

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини