Намират цаката на нередовните земеделци

Ако покрай стачката зърнопроизводителите забравят да се "вържат" за НАП ще бъдат затворени

От днес и регистрираните по Закона за ДДС зърнопроизводители следва да подават данни за приходите от продажби автоматично чрез осигурена дистанционна връзка с НАП. Срокът за тях изтече вчера, а тези, които продължават да работят без касовите им апарати да са свързани с приходната агенция, подлежат на санкциониране и принудително затваряне докато изпълнят законовите изисквания. По първоначална информация, поне 3 хиляди зърнопроизводители в страната са вързани електронно с НАП. Няма данни колко или какъв процент са редовните земеделци в хасковска област.

До края на март следващата година пък, бензиностанциите вече ще отчитат дистанционно и количеството продадени горива. Досега се отчитаха електронно само оборотите. На НАП обаче е направило впечатление, че при свито потребление на гориво, заради високата цена на бензина, има завишение на декларираните обороти на бензиностанциите с цели 24 млн лева.

За да се проконтролират продажбите джо края на март 2012 ще се инсталират нивомерни устройства на бензиноколонките.

Така данъчните ще могат да следят в реално време не само финансовите потоци, но и количествата горива, които минават през колонките или се намират в резервоарите на бензиностанциите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини