Маргарита Владимирова: „Оптимист съм и вярвам, че развитие ще има, защото зависи от мен теб и теб…“

„Определям се като човек, на когото му пука какво се случва с децата ни, със семействата и приятелите ни“, казва за себе си Маргарита Владимирова, кандидат за общински съветник от ПП „Другата България“.

Вече 23 години работи като детска учителка в детската градина в кв. Тева. Разказва, че в работата си се опитва да възпитава у децата достойнство и увереност. „Стремя се да ги уча да имат собствено мнение и да го отстояват“, допълва Маргарита. По думите й, децата от градината, в която работи, не са равнопоставени с връстниците си от града ни. „Условията, в които те прекарват голяма част от деня си, са първобитни в сравнение с други градини“, казва Маргарита и напомня, че малчуганите в квартала са лишени и от места за забавления и игри.

„Сходен е и проблемът с децата от селата“, казва тя и посочва като пример с. Витановци.

Маргарита е известна с непримиримата си позиция по важни за общината проблеми. „Вярвам, че от нас обикновените хора в едно общество зависят и промените“, казва тя и дава пример със своя постъпка, която помогнала на жители от четири населени места. „Оказа се, че по пътя към Витановци на Радина чешма са глобявани хора от селото за това, че нямат винетка. Винетка обаче не беше задължителна, тъй като пътят е общински“, разказва Маргарита. По думите й, тогава служителите на КАТ се обосновават с местоположението на табелата за край на Перник.

В края на март Маргарита пише писмо за проблема до общината. Така и не получава отговор в 30-дневния срок. Препращат я към Николай Петров, който й обяснява, че е заринат с писма и няма време за нейното питане. Проблемът се решава едва в края на юли и то след много нерви и пренебрегване от страна на общината. Едва тогава се премества и табелата, която създава проблема за жителите на Витановци. " Aко някой си беше направил труда да чете закона, нямаше да има проблем.Та нали това е работата на "експертите" и тази администрация -да са в услуга на нас гражданите. И така и не получих отговор от общината, поне от уважение", разказва Маргарита.

Тази нейна постъпка е безспорен знак за борбеност. "Не премълчавам нищо и и мисля, че мълчанието не помага на обществото в никакъв случай", категорична е Маргарита и допълва, че борбеността й ще е от полза на перничани, ако стане общински съветник. Твърди, че ако всеки от нас направи нещо, което да покаже на администрацията проблемите ни, напредък ще има. „Оптимист съм и вярвам, че развитие ще има, защото зависи от мен теб и теб…“, казва тя.

"Смятам, че управлението на града ни трябва да е подчинено на потребностите на гражданите. Затова искам да ни управляват личности, на които ще им пука за нашите човешки проблеми", смята Маргарита.

По думите й обаче, всички ние в момента сме духовни емигранти. "Стегнали сме душите си в рамките на елементарното си оцеляване, заразени от безверие и песимизъм", казва тя и е категорична, че ни е нужна промяна на статуквото. "Не може да има читалища, които не функционират. Те са ни съхранили през вековете и е престъпление да са в този вид", допълва Маргарита.

През свободното си време обича да пътува.А ако няма достатъчно време, пътува с помощта на интернет. "Изгревът над морето е нещо несравнимо",казва тя.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини