Община Перник отвърна на удара: Споменатите от Дянков суми не са били в сметката до днес

По повод изказването на финансовия министър Симеон Дянков вчера, Община Перник днес отвърна на думите му с официално изявление.

"Към момента на изказването, споменатите суми не са били налични по сметката на общината. Субсидия в размер на 1 205 884 лв. е преведена едва днес, но тя е целева (за образование, култура и покриване на административни разходи) и от тези средства не могат да бъдат извършвани разплащания към фирми", гласи отговорът на общината.

Освен това от Община Перник твърдят, че няма законово основание в думите на министъра, че фирмите, които изпълняват договорите си с общината, ще получат само аванси. "Договорите се изпълняват и сумите по тях ще бъдат преведени на изпълнителите", пише още в изявлението.

За последните 2 г. общината е била ревизирана 7 пъти (от Агенцията по финансов контрол, от Сметната палата, от Европейския съюз) и не е констатирано нарушение при разходването на средства. Само за 2011 г. е имало 4 ревизии (без да броим последната).

По повод изказването на Дянков, че театърът се ремонтира заради кандидат-кмета от ГЕРБ, от Община Перник отговарят, че сцената на Драматичен театър „Боян Дановски” се прави заради гражданите на Перник и ще се казва „Георги Русев”.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини