Община Перник на 2-ро място по харчове

„Община Перник е на второ място в цяла България по финансова безотговорност“, заяви на посещението си в Перник финансовият министър Симеон Дянков.

По думите му, това е доста голям рекорд, тъй като приходите на общината в края на юли са 42%, а би трябвало да са поне на половина в седмия месец. Разходите пък възлизат на 55%, което говори, че разходите са повече, отколкото приходите.

Дянков е сезирал държавния финансов инспекторат, тъй като Община Перник има просрочия за над 11 милиона лева, а по сметките си за местни дейности има над 1 милион.

„С този един милион вече трябва да е разплатила за тези просрочия, а това не е така и съответно финансовият инспекторат от утре ще влезе в общината, за да даде отговор на този интересен въпрос, защо след като има просрочия се държат пари в кеш в сметките“, каза още министърът.

Ако се докаже такова източване, общината може да понесе както административна, така и наказателна отговорност.

По думите на Дянков в последните два месеца в Община Перник рязко са се увеличили просрочията , но според него е нормално по време на избори.

„Обикновено общини, които си позволяват това е когато ръководството знае, че няма да спечели изборите и е достатъчно отчаяно, за да върви, че все едно октомври спира светът“, коментира той.

Около 2 милиона лева са преведени до момента за ремонта на пернишкия театър. Крайната цена без ДДС цената трябва да е около 3 милиона и половина.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини