Бербатов стана студент без изпит

Димитър Бербатов стана студент, без да прескача кандидатстуденските препятствия, предаде Novsport.

Голмайстор №1 в историята на националния отбор е приет в треньорския профил на Националната спортна академия (НСА) “Васил Левски”. С бал 21,33 Димитър Иванов Бербатов влиза като 18-и в листата от 29 души.

Деветката нямаше как да се възползва от програмата на НСА за образование на спортисти с медали от олимпийски, световни или европейски първенства. Там се става студент директно, без бал, оценки.

Берба обаче все пак не се яви на изпит. На звездата писаха направо шестица, което се оказа решаващо за формиране на бала. Отличната оценка се дава автоматично на спортисти с големи заслуги - в случая най-вероятно се използва фактът, че деветката е европейски клубен вицешампион с “Манчестър Юнайтед”. Така за нападателя се оказа достатъчно да подаде документи.

Балът се формира от удвоената оценка от изпита (2 по 6) плюс средната от дипломата за средно образование и тази по български език и литература. Остатъкът от 9,33 подсказва - Митко не е отличник в училище. Примерно има диплома от 4,33 и петица по български.

Берба ще учи в НСА по облекчената процедура. Програмата на бившия национал е по схемата за индивидуално обучение.

Тъй като работи в чужбина, ще се явява в академията само когато има възможност. Поради липсата на зимна пауза в английското първенство нападателят явно ще заляга над учението в лятната ваканция от няколко седмици. Няма да ходи на очни занятия, а просто ще минава през преподавателите за подписи за заверка на студентската книжка. Друг е въпросът, че вероятно и Бербатов ще трябва да слага парафи - за автографи...

Разбира се, ще го изпитват, но - когато футболистът има възможност. С две думи - Берба направи име, сега то работи за него...

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини