ГДБОП удари наркопазара в столицата

Снимка: МВР

Спецполицаи са разбили две организирани престъпни групи за наркоразпространение. Иззети са над 3,5 кг различни наркотици, десетки телефони, сред които и ползваните като „централа за доставки”

При съвместната спецоперация на служители от отдел „Наркотици” при ГДБОП, СДВР и Пето РУМВР, под ръководството на Софийска градска прокуратура, на различни места в столицата вчера бяха задържани общо 18 души, съобщава пресцентъра на МВР. Сред тях са и четиримата организатори на групата, занимавала се с разпространение на наркотици. Задържани са и дилъри и купувачи.

Антимафиотите са претърсванили в жилищата на задържаните, които те са ползвали като складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг различни по вид наркотици – амфетамин с висока чистота, марихуана, кокаин и таблетки екстази. При обиските били открити и иззети и множество сим карти, 60 мобилни телефона, седем от които - ползвани за поръчки на наркотици, както и 15 хиляди лв. – в български пари и евро, спечелени от продажба на дрога. На задържаните при операцията 18 е наложена полицейска мярка за задържане до 24 часа.

Втората акция на антимафиоти от отдел „Наркотици” при ГДБОП е проведена вчера също на територията на София. Полицейските действия са във връзка с образувано досъдебно производство в ОДМВР-Монтана. При операцията са задържани шестима членове на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на дрога. На столичната ул. „Суходолска”, при оглед на лек автомобил „Фолксваген Бора”, собственост на В.С /25 г./, бил открит и иззет найлонов плик с около 600 гр бяло прахообразно вещество. Под волана на автомобила били открити други два грама от същото вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин. За 24 часа са задържани шестима членове на престъпното сдружение, които са криминално проявени и 26-годишен, който не е известен на полицията.

Продължава работата за документиране на цялостната престъпна дейност на членовете на двете групи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини