Acer пусна AMD Vision базирани нетбуци у нас

Производителят на компютри Acer представи съвместно с AMD пълната гама мобилни решения, изградени на базата на най-новата платформа Vision от AMD.

Компанията залага на многообразие от модели с богата мултимедийна функционалност в различните класове. Възможността за гъвкаво фабрично конфигуриране позволява за българския пазар да бъдат предложени продуктите, които българският клиент очаква и на цената, която той е склонен да заплати.

За първи път AMD чрез Acer активно навлиза на пазара на нетбуците. За момента основните модели са Aspire One 521 (10,1” дисплей), Aspire One 1551 (11,6” дисплей, двуядрен процесор), но гамата ще бъде разширявана в бъдеще.

Нетбуците, базирани на технологията Vision, осигуряват не само висока производителност, но и дълъг живот на батерията и добри мултимедийни възможности – графиката на ATI и HDMI изхода разширяват полето за цифрово забавление.

Тези, които се нуждаят от по-висока производителност ще бъдат заинтригувани от новите дву- и четириядрени мобилни процесори, както и тези без аналог в момента – триядрените, които само AMD разработва и произвежда. За нуждаещите се от върховна мощ Acer предлага модела за ценители - Aspire 7552G с AMD Phenom™ II Black Edition X4 и ATI Mobility Radeon™ HD 5850, който е планиран да бъде произведен в ограничена серия.

Графичните решения са незаменим елемент от платформата Vision. Освен добре работещата интегрирана графика, ноутбуците на Acer ще се продават оборудвани и с високопроизводителните ATI Mobility Radeon™ HD 5470, 5650 и 5850 дискретни графични процесори.

“Освен пълноценна гама и висока производителност, продуктите, изградени на базата на AMD Vision се отличават и с атрактивна цена. Нещо изключително важно за нашия пазар. Комбинацията от добре работещи компоненти от един доставчик пък е гаранция за безпроблемно използване. Убеден съм в успеха на новите продукти на AMD в България”, заявиха представителите на AMD за България.

Технологията AMD Vision улеснява процеса на закупуване на РС, като се фокусира върху това как потребителите използват своите компютри. Във всички класове машини, от тези за всекидневни задачи до суперпроизводителните за създаване на HD дигитално съдържание, мобилните решения на Acer, базирани на технологията Vision, осигуряват необходимата изчислителна и графична мощност, и повече часове за работа при захранване от батерия (до 8 часа при нетбуците и до 7 в мейнстрийм класа).

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини