Audi планират нов А2

От Audi планират да прибавят нов субкомпактен представител към моделната си гама.

В нея вече са включени компактния A1 и хечбека A3. Ако извадите 1 от 3 получавате 2, а ако добавите и A, получавате наименованието на бъдещия модел на компанията, който ще носи вече познатото наименование А2.

"Определено има място за нов сериен и нов концептуален модел, които да се вместят между А3 и A1” - заяви изпълнителният директор на немската компания Рупърт Щадлер пред журналисти на автомобилното изложение в Женева.

В друго интервю членът на борда на директорите на Audi Майкъл Дик допълни, че решението на компанията да добавят електрически версии в моделната си гама ще бъде от жизненоважна роля за успешното възраждане на A2.

Според оповестените данни новият A2 ще има уникален стил и ще бъде оборудван с електрически мотор.

На автомобилното изложение в Женева от Audi показаха своя концептуален A1 e-tron. Предните му колела се задвижват от електрически агрегат с мощност от 102 к.с., който се зарежда с помощта на литиево-йонни батерии (захранвани от 254-кубиков ванкелов двигател).

Вероятно според някои наименованието А2 на новия модел не означава непременно, че той ще е сходен със своя предшественик, от който са продадени само 176 377 бройки в периода от 1999 година до 2005 година. След като бе показан петврат вариант на А1, то изглежда логично по-големият А2 също да има пет врати.

Предстои да се установи дали от Audi планират да използват отново концепцията си ASF (Audi Space Frame) за по-малък модел като A2.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини