Професор Радулов за Брендо: За човек от неговия калибър няма отказване, иначе ляга в гроба

„Стори ми се забавно. Това е четвърти или пети такъв случай. Спомням си 2015-2016 г. така издирваха единия от братята Маргини. Човекът има причина да го направи това, имаме и видеоклип как се случват нещата. Едва ли адвокатът не знае какъв е редът за изтърпяване на наказанията. Минава се през медицински изследвания, това беше подход да се разшуми малко, от гледна точка на вътрешното колебание, че ако отиде без публично да се предаде, може да се случи нещо“, коментира експертът по национална сигурност и бивш секретар на МВР проф. Николай Радулов .

Според него Брендо има много информация за света на наркоразпространението у нас, а вероятно той многократно е идвал и излизал от България.


„Знаем, че има 7-8 паспорта, беше украински гражданин, при него е използвана тактика, която Москва използва - придобива самоличността на починало в катастрофа дете. Не съм сигурен, че МВР е забелязало неговото присъствие в България. Макар да се говореше, че всяко лято е в неговите комплекси, строени на морето“, каза още проф. Радулов.


В ефира на Bulgaria ON AIR експертът по национална сигурност изрази позицията си, че вероятно не само се е знаело за присъствието му в България, но е бил използван и по някакъв начин.


„В България влиза кокаин, на входа имаме заловен, но от „Митниците“ вероятно има чадър над търговията с кокаин, в страната е пълно с кокаин, цената му пада, но нямаме хванати количества“, каза проф. Радулов.


По думите му затворът може да не се окаже най-сигурното място за Брендо, тъй като там често има отчаяни мъже, които биха извършили престъпление за пари, с които да помогнат на семействата си навън.


„Там хронично липсват хора и затворниците са охраняват от малко хора, помислете дали може да се осигури на някой сигурност“, каза гостът.


Очакванията му са Брендо да продължи да ръководи бизнеса си от затвора.


„Това е човек от много голям калибър в престъпния свят. Това е международна схема, от която няма отказване, трябва да легнеш в гроба. Преди години, за да му затворят устата, докато беше в затвор в Италия, отвлякоха дъщеря му Лара и докато не отказа да свидетелства не я пуснаха“, припомни проф. Радулов.

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини