Дванадесето издание на регионалния фестивал на любителското творчество на възрастните хора "Еньовден" ще се проведе днес в Перник

Дванадесето издание на регионалния фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България "Еньовден" ще се проведе днес в Перник. Проявата се организира от Народно читалище "Искра 1961 г." с финансовата подкрепа на Община Перник. Това съобщи за БТА Иванка Василева, главен експерт в Община Перник.

Фестивалът има конкурсен характер. Близо 400 участници и индивидуални изпълнители ще се изявят днес на откритата сцена в местността "Ладовица" в пернишкия квартал Изток. Те ще покажат пред жури и публика богатството и разнообразието на българския фолклор, съхранен от възрастните хора. Участниците във фолклорната надпревара са представители на четири области - Благоевград, Кюстендил, София и Перник.

Изпълненията ще оценява жури с председател доц. д-р Наталия Рашкова от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей (ИЕФЕМ) при Българската академия на науките (БАН). В комисията влизат още гл. ас. д-р Милена Любенова от ИЕФЕМ при БАН и хореографът от Перник Александър Нецов.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини